PRIMI PIATTI MARE

FREGULA ALLO SCOGLIO
€ 19.00
ITA
(Fregola di nostra produzione) antica pasta di semola tipica della Sardegna (un documento del XIV sec. ne cita la preparazione) ,
conosciuta anche come cous cous sardo(viene cucinata come una minestra,in effetti è una zuppa di pesce con la fregula all'interno) la salsa è composta da crostacei,molluschi,frutti di mare e pomodoro..leggermente piccante..
ENG
(Our fregula is homemade)Fregola or fregula is a pasta variety from Sardinia, made with semolina flour and water. it is toasted in the oven, which is why it has a slightly nutty flavor.
Fregola is paired with seafood and cooked like a soup (fish soup). For this dish, it is slowly simmered in a mixture of olive oil, garlic, and the freshest mixed seafood, soaking up all the juices released during the cooking process.octopus,crabs and mussels are used in the dish.
PL
(Fregola naszej produkcji) Jest to starozytny makaron z semoliny typowy dla Sardynii (dokument z XIV w. wspomina o jego przygotowaniu),
znany rowniez jako kuskus sardy?ski (przygotowuje si? go jak zup?, a w?a?ciwie jest to zupa rybna z fregul? w srodku). Sos sk?ada si? ze skorupiakow, mieczakow, owocow morza i pomidorow. Potrawa leciutko pikantna.

DITALI COZZE,CREMA DI CECI E GAMBERO ROSSO
€ 19.00
ITA
la conosciutissima pasta "cozze e ceci" ,in questo caso coi ditali , viene servita coi ceci sia in crema che interi , le cosse sgusciate e tartare di gambero rosso di Mazzara con la sua bisque
ENG
the very well-known pasta "cozze e ceci", in this case with ditali, is served with chickpeas both in cream and whole, shelled mussels and red prawn tartare with its bisque
PL
Dobrze znany makaron „malze i ciecierzyca”, w tym przypadku podany z tatarem krewetkowym

SPAGHETTONE,FUMETTO MONTATO,MUGGINE E AGLIO NERO
€ 16.00
ITA
spaghettone di Gragnano con fumetto di pesce montato,bocconcini di muggine e aglio nero
ENG
Gragnano spaghetti with whipped fish stock, mullet morsels and black garlic
PL
Makaron spaghetti z bia?ym rybnym sosem z kawa?kami ryb Cafal oraz czarnym czosnkiem
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